Den sista tiden har allt varit så intensivt. Det har varit många besök i Karlskrona, både med och utan Pappa. Jag har varit där några gånger för att prata med en kurator på minnesmottagningen i Karlskrona som är involverad i vår familj. Jag har blivit väl omhändetagen och fått upp lite ljus mitt i denna tomma, mörka och svarta vardag. Vi har följt med Pappa på en såkallad uppföljning på vad som blir sämre och hur vi upplever vardagen. Vi har tagit många stora och tunga beslut. Papperna är inskickade om en ansökan om daglig verksamhet - DAGLIG VERKSAMHET?? 
 
Även att Pappa är full med energi och många gånger överaktiv, så har han samtidigt ingen energi alls. Pappa blir lätt väldigt trött och behöver vila många gånger om dagen. Han blir trött då han ställs inför jobbiga situationer. Det kan vara om han vill förmedla någonting som han inte längre klarar av.  Eller om han umgås med personer som "pratar över huvudet" på Pappa. Han är verkligen inte dum i huvudet och förstår mycket mycket mer än du och jag kan tro. Pappa har svårt att förmedla sig men förstår fortfarande väldigt mycket. 
 
Pappa har fått svårt för att hantera pengar. Han kör varje morgon in till en affär för att handla talgbollar och fågelmat. Så hemma hos oss kryllar det av fåglar och det hänger talgbollar i alla träd och buskar. Därför har vi fått åka dit och förklara för personalen varför Pappa är där varje morgon. Vi har förklarat hur de kan bemöta och vad de kan göra om handlandet skulle gå till överdrift. Pappa har också varit och köpt en alldeles ny och väldigt dyr kamera. Bara sådär. Pappa är överlycklig över sin nya kamera och tar väldigt många fina bilder och tar till hjälp av kameran för att förmedla vad han vill säga. Han är så lycklig och rädd om sig kamera att jag knappt får hålla den alltså. Vi kör ofta in till Ica för att det måste handlas kattmat, hundben, hundgodis, hundmat och leksaker. Jaa, Estie, Milo, Jana och Doris kunde ju haft det sämre. Tur att vi och dom har Pappa!
 
 

1 kommentarer

Anna

28 Jan 2013 18:26

Tack för att du orkar dela med dig, orkar lära oss och låta oss vara med i era liv trots att det är Ni fem tillsammans. Vi finns här vi som bryr oss, tänker på er alla varje dag fast kampen är er att kämpa. Tänk om bördor gått att dela rättvist... <3

Kommentera

Publiceras ej