Sedan Pappa blev sjuk har vi haft ett oerhört stort nätverk kring personer som verkligen stöttar oss. Det är några som har tillkommit och som vi tillsammans har stärkt vänskapen till. Det är också några som successivt försvunnit ifrån oss. Orsaken kring att vissa försvunnit tror jag beror på okunskap och rädsla. Självklart har det funnits okunskap och rädsla kring de personer som finns hos oss. Men, det som de har vågat göra, det är att fråga. Bli bättre kan man alltid. Fråga kan man alltid. Tänk vilken erfarenhet att inneha dessa kunskaper kring frontallobsdemens och dennes anhöriga.
 
Såklart finns det vissa personer som har gjort allt annat än att blomma. Vissa människor, som till och med är anhörig till oss har spridit rykten som till råga på allt har varit falska. Kunskapen kring sjukdom har trott varit maximalt och bemötandet likaså. Samtalat med personalen på fyrklövern för att prata om eventuell träff med Pappa. Denna person ska man inte lägga energi på. Jag vet. Men, ändå så suger de en väldig massa energi. Vi har i dessa situationer sytt igen munnen och varit tysta. Ingen information ska ges ut till detta rötägg. Då är det ju tur att bloggen finns. Att den tittas i flera gånger dagligen och att utifrån denna lilla lilla vardag jag delar med mig prata, diskutera och säga vidare. Helt utan någon som helst anledning. Det bästa kring detta är att Pappa inte har något som helst utbyte och avskyr personen precis lika mycket som vi.
 
 

3 kommentarer

Anonym

20 Feb 2014 07:24

Personer som förvränger verkligheten, som talar osanning, och sprider rykten, gör det i ett syfte. De vill förstora sitt eget ego, göra sig själv större och intressantare. Eftersom sådana personer oftast är så små och ointelligenta så får vi andra ha överseende med dom så länge vi kan. Men ibland är det svårt, det förstår jag. Kramar till er!

Tina

20 Feb 2014 07:30

Vill också tillägga att du inte ska lägga någon energi alls på att ens tänka på rykten och osanningar, för du behöver din energi till bättre saker... Kram igen! /Tina

pia o peter

21 Feb 2014 18:13

uch ja håller med dej finns alltid folk som alltid lägger sej i alla andra o är så jävla förvetna pratar o vet inte vad det handlar om men prata kan dom nej ta reda på sanning innan ni pratar när ni inte vet vad det handlar om såna människor är inte mycke att ha så stå på er o skit i det.ni är guld värda kram.

Kommentera

Publiceras ej