Vi går mot julen. Bara ett par dagar kvar. Det är en högtid som tydligt har visat sig inte bli som förrut sedan pappa blev sjuk. För två år sedan var det då pappa var som mest orolig. Då han hotade oss alla mitt under kalle anka. Då vi för sekunden bestämde att det inte fungerade att han bodde tillsammans med oss längre. Han flyttade ett par veckor efteråt. Den julafton var jag mest bara rädd. Rädd över det som hände och rädd för att det ska hända igen. Julen förra året valde mamma att jobba. Det var enklast för henne att slippa tänka genom att tillbringa tiden på jobbet. Min lillebror flydde till Australien. Jag och min storebror firade jul ensamma. 
 
För ett tag sedan var det prat om att pappa skulle flytta till saint sigfrids sjukhus i växjö. Vi fick vetskap om att även piva nu var trötta och tomma på energi. Men efter en tid tackade de nej. Dagar, veckor blev plötsligt till månader. År. Mer än ett halvår har pappa nu bott på piva. 
 
Hur pappas tillstånd just nu är har jag svårt att svara på. Det var ett tag sedan jag var där. Men jag vet att tiden tickar. Den tickar ganska så fort och batteriet är snart slut. 
 
 

3 kommentarer

Anonym

23 Dec 2015 07:45

Tänk vad livet kan förändras från att ha varit en helt vanlig lycklig familj till detta grymma!!!
Julen är ju en extra påminnelse hur din älskade pappa gjorde något som ni alltid kommer att få leva med.
Tänker på Er alla!!
Kram och God Jul Elina med familj
Hoppas ni får det bra trots allt!!
Kram Ingrid

En främling

24 Dec 2015 07:06

Förstår dig och vet från djupet av mitt hjärta Elina...

Anonym

27 Dec 2015 18:28

Älskade Elina! Tänker ofta på er. Kram Josefine Hassesson

Kommentera

Publiceras ej